Nieuws

Tentoonstelling foyer Munttheater Weert oktober 2016
Vanaf 8 oktober tot en met 8 januari 2017 zijn  in de foyer van het Munttheater in Weert foto's te bewonderen van Irene van Wel Fotografie. Het is voor mij een heel speciale expositie, o.a. omdat ik deze samen met mijn zus Annemiek Paquay en oom Harrie Paquay mag doen. Beiden hebben op deze expositie geschilderde portretten hangen, ieder op hun geheel eigen wijze in zowel pastelkrijt, olieverf en acrylverf. Het thema is dan ook "portretten", allen gemaakt door Paquay's. Hoe bijzonder dat we dit samen kunnen doen! Als je interesse hebt om deze werken te gaan bekijken, dan kan dat nog tot en met 8 januari van woensdag tot en met vrijdag tijdens de openingstijden van 12.30 uur tot 17.00 uur en een uur voor een voorstelling. 

Fotolumni en Irene van Wel Fotografie 5 jaar, september 2016
Toeval? Net nu ik over een maandje zelf mijn 1e lustrum vier met Irene van Wel Fotografie bestaat ook de Vereniging voor afgestudeerden van de Fotovakschool 5 jaar. En daar ben ik uiteraard lid van. Speciaal voor het lustrum is er een jubileumdag georganiseerd in Arnhem met o.a. topfotografen , die ieder over hun eigen specialisatie spraken. Een oorlogsfotograaf met een heel indrukwekkend verhaal, maar ook een landschapsfotograaf, die zichzelf beschreef als een soort weerman. Als je wilt ontstressen moet je landschapsfotograaf worden, opperde hij. Dan toch maar... Nee, dat niet voor mij, alhoewel zeker in mijn vrije tijd voel ik hier wel veel voor. Altijd fijn om in de natuur bezig te zijn. Op het einde van de maand heb ik mezelf eens laten gaan in de Botanische tuinen in Utrecht en heb een kick gekregen van het werken met de macrolens 105 mm. Eerst geleend en nu zelf toch ook maar aangeschaft. Hier kan ik me lekker creatief in uitleven! 

Loveshoot augustus 2016
Of het nu met het prachtige weer te maken heeft, geen idee, maar deze maand waren de loveshoots in trek. Geweldig om de mooiste plekjes te zoeken om de geliefden lekker ontspannen op de foto te zetten. Heerlijk op de grond in het gras of een warme zandvlakte en als de zon dan een beetje tussen het gebladerte in het bos doorschijnt wordt het net een sprookje!

Vakantie juli 2016
De maand juli staat uiteraard bij velen in het teken van vakantie. Maar ook dan kunnen er fotoshoots plaatsvinden. Juist nu is het gemakkelijk om een datum te vinden dat de kinderen en familie kunnen. Ook ik ben met vakantie gegaan, maar ben niet de hele vakantieperiode gesloten. Dus blijf proberen om een afspraak te maken! En geniet van je vakantie!

Verrassing juni 2016
Wie een origineel cadeau zoekt voor zijn geliefde, 50-jarig huwelijk opa en oma, vaderdag enz. is bij Irene van Wel Fotografie op het juiste adres! Grappig dat er deze maand op allerlei manieren cadeau's zijn gegeven. Dat kan zijn een cadeaubon voor een fotoshoot samen, de fotoshoot al regelen en dan de foto's cadeau doen, een mooie wanddecoratie enz. Een mooier cadeau kun je bijna niet bedenken!

Vakantiepark de Weerterbergen mei 2016
Deze maand van de brilmonturen in de studio, via de opening van Magic World of Lights in Roermond naar de vakantiehuizen in de Weerterbergen! Leuk dat mensen uit Zuid-Holland mij ook weten te vinden! Op de Weerterbergen in Weert staan heel grote vakantiehuizen, waar grote families gezamenlijk bijvoorbeeld een feestweekend kunnen organiseren. En dan is het natuurlijk een mooi cadeau om bij die speciale gelegenheid allemaal samen op de kiek te gaan. Gelukkig was het heerlijk weer en kon ik de 40-koppige familie compleet met oma en kleine baby's vereeuwigen.

Veel keuze in lijsten april 2016
Deze maand veel gezinnen op de foto gezet, zowel lekker buiten in de natuur als in de studio. Het heeft allebei z'n charmes en voordelen. Net wat men wil. Wel fijn dat er bij slecht weer altijd de mogelijkheid is om in de studio foto's te maken. Want het is bij veel familie's niet gemakkelijk om de hele club compleet te krijgen en dan hoeft het niet afgezegd te worden. En natuurlijk zijn de meeste foto's om "in een lijstje" te zetten! Vanaf deze maand heb ik een uitgebreide keuzemogelijkheid wat betreft lijsten. Allerlei soorten en in alle maten en verhoudingen te bestellen. Fijn dat ik deze service nu kan bieden. 
Ook leuk om te vermelden is dat de Babsen van de gemeente Weert voortaan een "gezicht" hebben gekregen op de website van de gemeente. Wát een mooi stadhuis heeft Weert toch! De babsen mogen in hun nopjes zijn!

Heerlijke foto's maart 2016
Soms moet je als fotograaf sterk in je schoenen staan, ha, ha.. Tenminste als je de heerlijkste broodjes en ijscoupes op de foto gaat zetten. Dit keer in Heijthuijsen. En daar kunnen ze er ook wat van! Tsja, en soms ziet al dat lekkers er na de shoot nog zó goed uit, dat je niet anders kunt als....
Wat ook heerlijk is, is dat er soms een compleet bedrijfsbezoek gekoppeld is aan de voorbereidingen van de shoot. Dit keer bij een groot bedrijf in Weert, waar ze de mooiste stansvormen fabriceren, die wereldwijd verkocht worden.

Zakenblad Weert februari 2016
Deze maand stond mijn agenda veel in het teken van het Zakenblad Weert. Weer vele zakenmensen, familiebedrijven en modedames op de foto mogen zetten! Telkens op een andere lokatie en fotografie passend bij de personen. Ook was er weer een verwendag in het Toon Hermans Huis, waar dames, die kampen met de ziekte kanker 'n keer lekker in het zonnetje gezet worden door vrijwilligers en op het einde van de dag onder de studioflitser. Fijn om mensen blij mee te kunnen maken met een paar mooie foto's.Een welkome afwisseling was o.a.een lieve kleine meid.

Huwelijksfotografie januari 2016
Wat kómen er toch speciale en bijzondere momenten op mijn pad met de fotografie. Deze maand heb ik o.a. interieurfoto's mogen maken voor een heel kundige interieurarchitecte uit Weert. Leuk om mee te mogen denken over de invulling van de website en ook heerlijk om eens een stilstaand onderwerp te fotograferen ;-) Ook foto's gemaakt voor een serviceclub die haar bestuur eens op een originele wijze op de foto wilde. De foto's zijn weliswaar in de studio gemaakt, maar daarna heb ik ze omgetoverd en ze o.a. op een golfbaan, bouwplaats en op een racebaan gefotoshopt. Ja, ook dat is mogelijk!
Ik zal niet alles opnoemen, maar op het einde van de maand heb ik een huwelijk mogen fotograferen van een prachtig verliefd ouder echtpaar. Zij 80 en hij 85! En dat het een huwelijk zou zijn werd me pas een paar dagen van tevoren verteld. Het moest nl. een geheimpje blijven. Hoe bijzonder....

Cadeautip! Cadeaubon fotoshoot december 2015
Tijdens de feestweken n december kunt u een cadeaubon voor een fotoshoot voor 2 personen kopen bij Faunaland, Beekstraat 37 in Weert. Omdat ik zelf niet altijd aanwezig ben in de studio heb ik met Paul Meevis van Faunaland de afspraak kunnen maken dat hij mijn cadeaubonnen verkoopt. De cadeaubonnen zitten in een gratis luxe fotolijst, zijn feestelijk ingepakt en te koop voor €80,=. Zo kunt u op ieder moment, ook tijdens het shoppen in Weert, terecht voor een origineel cadeau! In het nieuwe jaar kan dan een afspraak gemaakt worden voor een fotoshoot in de studio of op lokatie in de omgeving van Weert. Hier horen ook 10 foto-afdrukken bij van 13x19 cm. en 1 grote afdruk van 20x30 cm.

Winters Weert december 2015
Ik heb met mijn fotografie nog nooit zo'n drukke tijd gehad als de laatste tijd! Terwijl ik leuke familiefotoshoots mocht doen in de fotostudio en weer druk doende was met de nieuwe editie van het Zakenblad Weerterland kreeg ik ook de opdracht om foto's te maken voor de promotiecampagne van Winters Weert. Cadeautjes fotograferen voor de ondernemers van Weert, een cadeautafel en de opdracht om een gezellige groep shoppende dames in het centrum van Weert te fotograferen met sfeervolle verlichting. Weer een uitdaging terwijl het buiten schemerde. Gelukkig had ik een geweldige assistente om mijn flitser telkens op de goeie plek te vast te houden! Ook zijn er in de studio weer nieuwe foto's gemaakt voor de levensgrote stickers die op de etalageruiten van de winkelpanden in Weert prijken met het activiteitenprogramma van Weert. In januari kunnen ze bewonderd worden!


Uitvaartfotografie november 2015
Een nieuwe uitdaging! Deze maand heb ik 2 begrafenissen gefotografeerd. Toen een begrafenisondernemer mij belde met de vraag of ik dit wilde doen, moest ik even nadenken of ik dit wel zou willen. Ik fotografeer vaak plezierige momenten in een mensenleven en dit zou toch wel iets heel anders zijn. Ik heb het toch gedaan en er geen spijt van gekregen. De dood hoort ook bij het leven en op deze manier hebben de nabestaanden nog een tastbare herinnering aan het afscheid van hun dierbare. Ik heb het als een dankbare taak ervaren om dit te mogen doen. Je bent wel op een andere manier aan het fotograferen, zonder flitser en vaker met flinke zoomlens om zo min mogelijk op te vallen. Uiteraard ook schoenen aan die geen geluid maken!

Samenloop voor Hoop 10 en 11 oktober 2015
Een nieuw initiatief in Weert om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Wát een evenement met veel deelnemers en belangstellenden! Natuurlijk draag ik graag mijn steentje bij aan dit goede doel door een fotoreportage te maken. En er is genoeg om op de foto te zetten..bandjes die optreden vol enthousiasme en indrukwekkend goed spelen, allerlei groepen die elkaar afwisselen met lopen/rennen 24 uur lang, standjes met allerlei snuisterijen en 's avonds de bekende kaarsenceremonie die ook weer opgeluisterd wordt door bekendheden en zangers. Kijk eens naar het foto-album op mijn facebookpagina Samenloop voor Hoop Weert, 2e serie en Samenloop voor Hoop Weert met olympisch zwemkampioen en ex-kankerpatiënt Maarten van der Weijden. Het was een weekend om nooit te vergeten!

Boek Vooruitgang van Insight Matters, Astrid Jacobs, september 2015
Wat leuk! Een nieuwe fan erbij na een fotoreportage voor de presentatie van haar nieuwe boek in de foyer van het Munttheater in Weert. Wat een positiviteit straalt deze vrouw uit! Zo ook haar boek, dat ondernemers met personeel vooruit helpt en ondersteuning biedt. Laatst zag ik haar weer en ze is een lopend reclamebord voor mij. Geweldig dat ze zo tevreden is en dit doorvertelt! Dat vind ik niet erg ;-)

Zakenblad Weert augustus 2015
De vakantieperiode is nog niet voorbij, maar er wordt al weer hard gewerkt aan de nieuwe editie van het Zakenblad Weerterland. De ene fotoshoot volgt de andere op en ik kom weer "oude bekenden" tegen. Zoals Rob Meulendijks, die ik ken van mijn HEAO-studie in Eindhoven en  die samen met Rob van Gansewinkel hard aan de weg timmert om het nieuw verworven afvalbedrijf de Van Kaathoven Groep uit te laten groeien tot een concern van 800 tot 1500 medewerkers. Chapeau mannen! En dan de "Men in Suits", een mooie reportage van Weerter modemannen, gemaakt in de Heerenkamer van het spiksplinternieuwe Hotel/restaurant Ante van de Statie. Ook de eigenaresse Dorien Hendrix van dit compleet verbouwde Hotel tegenover het station in Weert mag ik portretteren. Het is teveel om op te noemen...kunstenares Yvonne Schroeten, die niet alleen kunst maakt, maar via art-shock ook kunst uitleent. Notaris Luc Malherbe die na een lang ziekbed weer aantreedt. Ik mocht hem ontspannen in vrijetijdskleding in zijn prachtige tuin fotograferen. En zoveel meer, wat vind ik dit leuk! Kijk maar ook eens op de facebookpagina van Zakenblad Weerterland en Cranendonck - Keyport 2020

Foodfotografie juli 2015
Wist u dat je een gegrild haantje het beste rauw op de foto kunt zetten? Uiteraard wel zorgen dat het velletje er mooi gegrild uit komt te zien..Een van de vele tips, die werd verteld tijdens een workshop foodfotografie, die ik gevolgd heb. Ongelooflijk wat er niet allemaal bij komt kijken! Een foodstyliste, die de fotograaf assisteert om alles perfect op het bord te krijgen, is bijna onontbeerlijk.  Op een foto zie je alles. Hier nog een basilicumblaadje, daar nog een druppeltje saus....er is veel geduld nodig voor een perfecte foto! Bent u trouwens al bij de beste Ijssalon van Nederland geweest? Huupkens Ijs in Weert! Dan moet u die heerlijke ijskaart eens bekijken! Dit is "foodfotografie" van Irene van Wel Fotografie met Gerty van Huupkens als styliste.

Architectuurfotografie Maastricht juni 2015
Toeval of niet? 18 juni voor 2 verschillende opdrachtgevers op pad in Maastricht. Een architect, die graag de verbouwingen van 2 bestaande panden in beeld gebracht wilt hebben en een vastgoedeigenaar, die 2 prachtige panden in de winkelstraten van Maastricht heeft, waarvan het interieur en exterieur gefotografeerd moeten worden. 
Laatst had ik het over afwisseling in mijn vak. Weer zo'n voorbeeld. Ik verdiep me graag in allerlei takken van de fotografie en probeer mee te denken met de opdrachtgever. Dat is belangrijk!

Zakenblad Weert mei 2015
Heel bijzonder! Ik ben gevraagd om de fotografie te gaan verzorgen van het Zakenblad Weert. Dit glossy magazine bestaat al 25 jaar met Maikel Deben als hoofdredacteur. Het zakenblad is overgenomen door een nieuwe uitgever, Bart Maes met zijn bedrijf Art= in Weert. (www.art-is.nl) De 1e uitgave in de nieuwe vorm en de nieuwe naam, nl. Zakenblad Weerterland en Cranendonck-Keyport 2020, staat er aan te komen in juni. Maar eerst zullen er nog heel wat fotoshoots plaats moeten vinden bij bedrijven in en om Weert. Dit spreekt me heel erg aan, temeer omdat ik zelf uit een ondernemersfamilie kom en ik ook een opleiding voor het bedrijfsleven gevolgd heb (HEAO-Commerciële Economie). Voor meer informatie over dit magazine kunt u kijken op www.zakenbladweert.nl

Honden op de kiek! april 2015
Deze maand heb ik verschillende gezinnen met honden in de studio gehad. Die maken het gezin helemaal compleet! En omdat ik ruimte genoeg heb in de studio is het tot nu toe nog nooit een probleem geweest. Het ging zelfs perfect! Ze keken recht in de camera en waren perfecte fotomodellen! Of zou het aan de baasjes liggen?

Creativiteit  maart 2015
Laatst tijdens een fotoshoot bij een verzekeringskantoor was het verrassend dat de eigenaresse over veel creativiteit beschikte. Naast de losse- en groepsportretten, die ik gemaakt had van de werknemers kon ik sfeerfoto's gaan maken van de composities die zij voorbereid had. Ze had allerlei accessoires verzameld, bedoeld om alle seizoenen door het jaar heen op de foto te krijgen. Op deze manier hebben ze fotomateriaal genoeg om via social media, gedrukte media e.d. een heel persoonlijke boodschap over te kunnen brengen. Een vooruitziende blik! Daar hou ik van!

Opknappen fotostudio februari 2015
Hulptroepen verzameld, grote emmers met verf en rollers gekocht. Aan de slag in de studio om de vele meters wand en pilaren  te schilderen. De vloeroppervlakte van de studio is ongeveer 450 M2, dus dat is geen klein klusje..
Tegelijkertijd ook maar een aantal nieuwe doeken besteld om in mijn etalage te hangen. Extra grote doeken, want juist dan komen de foto's nog beter over! Kom een kijkje nemen! Ze hangen nu aan de kant waar men de parkeergarage van het "oude" stadhuis inrijdt. 

Emotioneel   januari 2015
Net aangekomen in het nieuwe jaar krijg ik een bijzonder verzoek. Een moeder uit notabene Antwerpen belt me om te vragen of het nog lukt dat ze met haar zoon en dochter op de foto kan. Haar man is vorig jaar overleden, haar nog jonge dochter vlak daarna vertrokken voor een wereldreis en nu zijn ze even met z'n drietjes bij elkaar. Een bijzonder moment, dat ik graag vastleg voor ze."Met een paar mooie foto's heb ik mijn dochter toch nog dichtbij me", zo vertelt de moeder. Vlak na de fotosessie vertrekt de dochter naar Australië...

Aanschaf apparatuur december 2014
Vaak wordt gedacht dat een fotograaf het jarenlang kan stellen met een fotocamera en geheugenkaartje en dat hij/zij verder niet veel hoeft te investeren. Niets is minder waar. Camera's, batterijen, geheugenkaarten, objectieven, studioflitsers, lampen, aanstuurapparatuur etc. etc. bijna alles moet er dubbel zijn. Je kunt immers niet het risico lopen dat op een cruciaal moment je apparatuur het begeeft en je niets anders voorhanden hebt. En nu in de maand december kom ik toe aan het opnieuw bekijken van mijn geheugenopslagcapaciteit. Er zal weer het e.e.a. aan geheugenschijven aangeschaft moeten worden. 

Heerlijk, die afwisseling...november 2014
Wat een heerlijk beroep, fotograaf! Juist de afwisseling spreekt me heel erg aan. De ene keer zet ik de burgemeester en wethouders in de studio op de foto, de andere keer leden van de vastenoavundjvereniging de Rogstaekers op de Markt in Weert, dan een lief klein babietje, die het levenslicht net heeft gezien. Een volgende keer komen opa en oma met al hun kinderen en kleinkinderen voor een familiefoto. Vervolgens ben ik in de studio snoepjes aan het fotograferen voor een snoepfabrikant of flessen wijn voor een wijnimporteur.Dan heb ik weer een bespreking bij een bedrijf voor de uitstraling die ze met de foto's willen proberen te bereiken. Graag denk ik mee met de klant! Ik ben (bijna) overal voor "in"!


Exclusieve wanddecoraties oktober 2014
Altijd bijzonder als mensen er voor kiezen om een blijvende herinnering van de fotoshoot aan de muur te hangen. Deze keer hebben mijn klanten gekozen voor diverse soorten van wanddecoraties. De losse portretten van de zoon en dochter werden afgedrukt op exclusive wooden met een zandstructuurlaag. Deze hangen een klein stukje van de muur af, waardoor je een beetje diepte krijgt. Ze hebben een mooi plekje in de woonkamer gekregen. Grappig om naderhand van de ouders te horen dat het lijkt of de kinderen hun volgen door de woonkamer en keuken heen. "Waar je ook staat, de kinderen kijken je aan!" De opa's en oma's werden ook blij verrast met een canvasdoek met de kleinkinderen. Een mooier cadeau kun je ze niet geven! 

Na bijna 80 jaar broers weer samen op de foto! september 2014
Onlangs kreeg ik een heel bijzondere wens binnen. Een dochter wilde haar vader en zijn broer verrassen met een foto in precies dezelfde houding en dezelfde uitdrukking in het gezicht als op een foto die in hun peutertijd gemaakt was.  Een hele uitdaging, want inmiddels was 1 broer in een rolstoel terecht gekomen en woonde een eind weg in België. Bovendien was die peuterfoto in een studio gemaakt. Dus mijn studioflitsers gingen mee, ik heb een ruimte in het bejaardentehuis opgezocht die zou kunnen dienen als tijdelijke studio en de broers zo goed mogelijk in dezelfde positie proberen te fotograferen. De nieuwe en oude foto's zijn uiteindelijk in een fotocollage verwerkt en op een mooi canvas afgedrukt. Wat een geweldige reacties achteraf! Een mooier cadeau had deze vader niet kunnen krijgen! Hij heeft me nog speciaal gebeld om zijn dankbaarheid te tonen en was helemaal blij met zijn "kunststuk" aan de muur! Heerlijk....

Met Ons in Weert Magazine augustus 2014
Wauw, net terug van vakantie en direct een flinke dosis werk! Deze keer een nieuwe uitdaging, want ik ben gevraagd om de fotografie voor het stadsmagazine van Weert te doen, dat in maar liefst 117.000 huishoudens, zelfs tot in Belgie verspreid wordt. Het magazine wordt mede in opdracht van de gemeente Weert uitgegeven door Artis, online en offline communicatie. Voor dit magazine ben ik o.a. de net gerestaureerde Wilhelmus-Hubertusmolen ingeklommen om raadslid en wijnliefhebber Rolf Zincken te portretteren, ben ik naar de Lindeboom Bierbrouwerij gereden om de hoofdsponsoren van Weert 600 jaar stad op de foto te zetten en heb ik Ernst Ziengs, directeur bedrijven van ABN_AMRO midden- en zuidlimburg op de foto gezet voor de unieke Rembrandttentoonstelling, die Weert in de maanden december tot en met maart 2015 krijgt. Ik zal niet alles opnoemen, dan wordt dit lijstje te lang. Onze tijdelijke Braziliaanse gastzoon Léo vond het geweldig om mij voor deze keer te assisteren bij deze shoots. Ook hem heb ik uiteraard geportretteerd bij de molen, in het museum en bij de bierbrouwerij. Dan kan hij reclame voor Weert gaan maken in Brazilië, waar hij in januari 2015 weer naar terugkeert...

Gezinsfoto augustus 2014
Ik betrap me er zelf op dat ik jaloers kan worden op gezinnen die bij mij op de foto komen. Waarom hebben wij nog niet zo'n leuke familiefoto? En nu wordt het hoog tijd, want onze 17-jarige dochter Marieke gaat binnenkort voor 1 jaar naar Argentinie als uitwisselingsstudent. Nu moet die foto er echt komen. En zo is geschied, weliswaar met een afstandsbediening, die uiteraard door mij bediend werd. Pff, wat ben ik blij dat ik die foto's nu heb. 

Bruiloft juli 2014
Deze keer een wel heel bijzondere bruiloft. Een bruid en bruidegom uit Colorado! Tja, hoe komen die nu in Weert terecht? Juist, de bruid heeft Weerter roots! Maar de bruidegom heeft zijn roots in Amerika. De wens was er een echte Hollandse fotoshoot van te maken. Dat is gelukt! De molen met z'n rood/wit/blauwe wieken, de hooiberg met Hollandse klompen, het Hollandse landschap en uiteindelijk werd het echt Hollands met de parapluutjes! In Colorado kunnen ze nu nagenieten van deze bijzondere dag, samen met hun lieve dochter!

Fotoshoot op het strand juli 2014
Wat een speciale shoot deze keer,  nl. op het strand in het door mij zo geliefde Cadzand-Bad. Niet alleen door mij geliefd, ook voor de familie die ik op de foto heb gezet. De vader en zijn knappe dochters komen al jarenlang in Cadzand en zouden hier dan ook een mooie herinnering aan willen hebben. Ik heb het weer in de gaten gehouden en een tijdstip ingepland waarop het strand door de meeste strandgangers al verlaten was en het licht het mooist was. Wat hebben we genoten! Het was een superfotoshoot, geweldig! Pa heeft zichzelf voor zijn 50ste verjaardag een mooi groot doek van 150x100 cm. cadeau gedaan. Wauw, dat maakt indruk, vooral op zo'n  groot formaat! Moeilijk om die heerlijke vakantie in Cadzand nog te vergeten....

Communietijd juni 2014
In deze maand heb ik een twintigtal communicanten mogen portretteren. Losse portretten, een leuke foto met het gezin, de stoet naar de kerk en uiteraard de hele kerkdienst. Een belangrijke dag voor al deze lieve jongens en meisjes. De foto's zijn een mooie herinnering aan deze gelukkig zonnige dag! Op het einde hebben we nog een leuke ballonnenfoto kunnen maken op een groot grasveld. Dat de kinderen zelf in de ballon te zien waren later was nog een verrassing. Dat zijn de kunstjes die ik achteraf nog uithaal, ha, ha..

Banner voor beurs juni 2014
Ook voor reclame-doeleinden kunt u terecht bij mij! Op dit moment hangt een groot doek in de etalage op de hoek Hoge Kei/Beekstraat met een prachtige man, die reclame maakt voor iets. Raad maar eens waarvoor als u het doek ziet! 

Viva la donna dag Weert mei 2014
Op initiatief van o.a. Bernadette van Lierop, Marianne Dignouts en Ageeth Sensen is er dit jaar een Viva la donna dag in Weert georganiseerd. Dit is een dag waarop (ex)kankerpatiënten een dag in het zonnetje gezet worden. Ze worden de hele dag verwend met visagie, massages, ontspanning en gezelligheid. En de foto's heb ik voor mijn rekening genomen! Weer heel veel mensen blij!

25 jarig jubileum
Soms komen er naast de vele familie- en zakelijke portretten ook heel bijzondere vragen bij mij binnen. Deze keer een verrassend cadeau voor een jubilaris van een familiebedrijf. De opdrachtgever wilde een collage van allerlei herinneringen die de jubilaris had bij het bedrijf. Van sigaren en schaaltjes tot foto's en hangers. Deze collage is in een heel mooi jasje gestoken (een dibond foto) met houders voor op het bureau. Een origineler cadeau kun je bijna niet bedenken..


Kinderfotofeestje
Pas geleden kreeg ik de vraag of ik ook kinderfotofeestjes deed. Ik sta open voor allerlei ideeën, dus waarom niet? En er is genoeg ruimte in mijn studio om er een ware happening van te maken! Terwijl een groep van 8 meiden boven opgetut werd en lekker aan het knutselen en spelen was, zette ik de dames een voor een beneden in de studio als een diva op de foto. En als klap op de vuurpijl natuurlijk een aantal te gekke groepsfoto's! Ik hoefde op het einde niet meer te vragen of ze het leuk hadden gevonden, dat straalde van de gezichtjes af. Heeft u ook interesse in een kinderfotofeest, informeer bij mij naar de mogelijkheden!

50 jaar getrouwd!
Steeds vaker krijg ik de vraag om een mooi familieportret te maken voor een gouden bruidspaar. Een mooier cadeau kun je niet geven, toch? En als ik dan achteraf te horen krijg dat opa en oma tot tranen toe geroerd waren, dan is mijn dag weer goed!

Kunstcatalogus april/mei 2014
Voor de kunstexpositie Art Spectrum 600 is een speciale catalogus samengesteld met foto's van kunst van wel 30 Weerter en Chinese kunstenaars. Ieder kunststuk (variërend van o.a. een beeld van 2 meter hoog, schilderijen, driedimensionale kunstobjecten en sieraden) had zijn eigen benadering qua fotografie nodig. Dat was een hele uitdaging, maar missie geslaagd! Ook heb ik voor deze catalogus portretten mogen maken van de burgemeester van Weert en de bestuursleden van deze expositie, ieder weer in een setting die bij de betreffende persoon passend was. De opening van de expositie en de ontvangst van de kunstenaars in het stadhuis waren een mooie afsluiting van mijn fotografie-opdracht voor deze speciale kunstmanifestatie. 

1e werkdag ambtenaren in nieuwe stadhuis Weert april 2014
Voordat ik honderden Weerter ambtenaren tegelijk op de spiksplinternieuwe trap van het nieuwe stadhuis in Weert ga zetten, heb ik toch maar even voor de zekerheid navraag gedaan naar de draagkracht van dit architectonische hoogstandje. En warempel, de trap heeft het hele gewicht gehouden! Gelukkig, want dit is een "historische" foto geworden!

Fit 24:7 april 2014
Er is weer een nieuwe Fit 24:7 uit, waar ik mijn medewerking aan heb mogen geven.o.a.  Renee Hermens van Zlim Bodystylingcenter heb ik mogen portretteren voor de cover! En natuurlijk de metamorfoses, die kleur- en stijlanaliste Ageeth Sensen van SenseNColours wederom heeft verzorgd en die ik heb mogen fotograferen. Telkens heel bijzonder om dit proces mee te mogen maken en de dames als herboren te zien! Wilt u ook een Fit24:7-magazine bekijken? Deze is gratis verkrijgbaar op allerlei punten. O.a. bij Ut Muueletentje, diverse sportscholen, maar ook uiteraard ook bij mij in de fotostudio als u voor een fotoshoot komt!
U kunt alle uitgaven van Fit 24:7 ook bekijken op de site.http://www.fit247.eu/2011/home.html

Gemeenteraad Weert maart 2014
Een uitdaging: 29 gemeenteraadsleden in 1 uur tijd apart portretteren. Maar het is gelukt! En warempel, ze staan er ook nog allemaal vriendelijk ogend op, ha, ha.. Natuurlijk ook een groepsfoto van de voltallige gemeenteraad met de burgemeester en wethouders van Weert erbij. Voor de laatste keer in het oude stadhuis!

Art Spectrum 600
Binnenkort, vanaf 9 mei 2014, zal in het kader van " Weert 600 jaar stad" een internationale kunstexpositie Art Spectrum 600 geopend worden. U bent welkom om een kijkje te komen nemen in de weekenden van mei en juni. Er komt heel bijzondere kunst van Weerter en Chinese kunstenaars te staan, zeer de moeite waard! Voor meer info kunt u kijken op http://www.weert600jaarstad.nl/programma/uitwisselingsexpositie-art-spectrum of http://www.art-spectrum.nl

Huupkens Ijs
Wist u dat een van de beste 5 ijszaken van Nederland van 2014 in Weert ligt? Dat is Huupkens Ijs aan de Biest in Weert. Zij hebben de hele zaak omgebouwd tot een prachtige ijssalon! En de menukaart is uiteraard ook helemaal in stijl aangepast. Irene van Wel Fotografie heeft de fotografie hiervoor mogen verzorgen. Het was nog een hele klus om ieder ijsje en ijstaart in de goede styling neergezet te krijgen. En snelheid is geboden, want ijs kan nog steeds smelten. Maar ik mag wel zeggen dat het zeer geslaagd is. Ga eens kijken en neem een overheerlijke coupe!

Weert 600 jaar stad!
In 2014 bestaat de stad Weert 600 jaar. Om dit te vieren zijn er tal van activiteiten in Weert. Veel informatie vindt u op de speciale site
www.weert600jaarstad.nl/
Irene van Wel Fotografie heeft in april 2014 haar medewerking mogen verlenen aan een gedeelte van de promotie. Er hangen door de hele stad heen in de winkeletalages levensgrote portretten van (prominente) Weertenaren.  De Rogstaekersprins, jeugdprins, de vorst, Schutterij-lid, Antje van de Statie, Sportmensen, obers, dansers enz. zijn hiervoor in mijn fotostudio geweest om zich te laten portretteren. Zij dragen letterlijk en figuurlijk de promotie-agenda van Weert. 
Toch leuk om al die  foto's levensgroot tegen te komen als je door de stad loopt!

Antje van de Statie
Antje van de Statie is voor veel Weertenaren geen onbekende. Zij deelde vroeger de bekende Weerter vlaatjes uit op het station in Weert. Zij is de grote promotor van de Weerter vlaai! Er is dit jaar nieuw leven geblazen in Antje. Ze is in een nieuw jasje gestoken en promoot in 2014 (en daarna) bij alle Weerter vlaaienbakkers de Weerter vlaaien. Bijna alle bakkers in Weert hebben Antje levensgroot in de etalage staan en er worden flyers verspreid. Deze nieuwe Antje heb ik in de studio en op het station mogen fotograferen voor deze hele promotie-campagne. Buro Beeldvang heeft de styling verzorgd. Als rasechte Weertse ben ik hier natuurlijk wel trots op!

Etalage in de Beekstraat in Weert
Sinds kort maak ik gebruik van een etalage aan de Beekstraat 64 in Weert (naast de Bristol en tegenover het sushirestaurant). Hier kunt u een gedeelte van mijn portfolio zien. Deze foto's zijn afgedrukt op aluminium of di-bond met zandstructuurlaag voor een mooi mat effect. Kom een kijkje nemen!

De nieuwe Fit 24:7 is uit! december 2012
Hierin staat veel informatie over fit en gezond leven en o.a. de allernieuwste metamorfose door Sense N Colours. Ook deze keer weer met veel foto's van Irene van Wel Fotografie! Neem alvast een kijkje op http://www.fit247.eu Klik het magazine aan en u kunt door het magazine bladeren. Het magazine is op allerlei plaatsen gratis verkrijgbaar, o.a. bij natuurvoedingszaak ut Muueletentje en natuurlijk bij Irene van Wel Fotografie. Vraag ernaar!

Geslaagd voor de fotovakschool in Boxtel op maandag 22 oktober 2012!

Meet&Greet@ kasteelhoeve de Grote Hegge zondag 4 november 2012
Zondag 4 november a.s. bent u van 11.00 tot 17.00 uur  van harte welkom bij de Grote Hegge in Thorn, Waterstraat 9. Hier vindt al weer de 3e meet&greet@ plaats.
Deze keer staan we met maar liefst 20 standhouders klaar om u te voorzien van informatie op allerlei vlakken. Kom een kijkje nemen, ontmoet allerlei mensen en  drink gezellig een kop koffie of
glaasje wijn mee. De entree is gratis en iedereen is welkom! Natuurlijk ben ik hier ook aanwezig om u mijn allernieuwste fotopresentatie en ophangsystemen te laten zien.
Kijk voor meer info op www.meetandgreetat.nl! Tot ziens bij de Grote Hegge!

Fit:24:7, well-being magazine najaar 2012
Momenteel ga ik vaak op pad om de mooiste foto's te maken voor dit magazine. Binnenkort verschijnt er een nieuwe uitgave met o.a. weer de vaste metamorfose-rubriek, die door Ageeth Sensen van SenseNcolours helemaal begeleid wordt. Hiervoor ga ik naar de sportschool, nagelstyliste, kapper, kleur- en stijlanaliste en een kledingzaak.  Kijkt u eens op de website http://www.sensencolours.nl  voor meer informatie over een kleur- en stijlanalyse. Indien gewenst kan Ageeth  de visagie voorafgaande aan een fotoshoot voor u verzorgen. Op de website van Fit:24:7 http://www.fit247.eu vindt u de voorgaande uitgaven van dit magazine.

Meet&Greet@ bij golfclub Hunsel zondag 3 juni 2012
Kom  zondag 3 juni a.s. een kijkje nemen bij de golfclub in Hunsel!
Ik zal hier als een van de meet&greet@-leden een presentatie verzorgen van mijn bedrijf Irene van Wel Fotografie.
Bovendien heeft u de mogelijkheid kennis te maken met de golfclub Hunsel en hier onder het genot van een hapje en drankje gezellige uurtjes door te brengen.
Tussen 11.00 en 17.00 uur bent u van harte welkom! Voor meer informatie en de andere deelnemers van meet&greet@ kunt u kijken op www.meetandgreetat.nl
Stuur een mailtje naar info@irenevanwelfotografie.nl en u krijgt van mij een uitnodiging met een consumptiebon toegestuurd voor dit evenement.

Meet&Greet@ bij golfclub Crossmoor in Weert vrijdag 2 maart 2012
Op 2 maart  hebben we onze 1e meet&greet@-presentatie mogen geven bij golfclub Crossmoor. En dit is een schot in de roos gebleken! Onder het genot van een hapje, drankje
en life muziek hebben vele bezoekers kennis kunnen maken met de deelnemende bedrijven. Heeft u het gemist? Dan bent u van harte welkom op zondag 3 juni bij golfclub Hunsel!
En mocht u ook geïnteresseerd zijn in een presentatie van ons team bij uw evenement, neem dan contact met ons op! Voor info: www.meetandgreetat.nl

Fit:24:7 , well-being magazine winter 2012

Onlangs is de nieuwe Fit:24:7 verschenen, waarin vele foto's staan, die ik heb mogen maken. O.a. weer een heel bijzondere metamorfose door Sense N Colours, wielrenner Wout Poels met sportarts Nando Liem van Mediweert, taekwondoka Peter Vergroesen, Theodoor Scheepers van Prohealth, Colonwellness door Centrum de Schaal, de passie van Jacq Cuijpers, dé tandartsassistente van het jaar 2010/2011 en last but nog least The Big Experience met de hele instructeursgroep!  Gratis verkrijgbaar in Weert bij fitness- en wellnesscentra , natuurvoedingswinkels en natuurlijk ook bij mij. Vraag ernaar!